Pagina's

Vergroten

Klik op de foto's om deze te vergroten

maandag 30 april 2012

Koninklijke serre van laken


































Dit keer een lange blog onze overbuurman vertelde ons dit moet je gezien hebben en dus reisde we gisteren bijna nog met spoed af naar Brussel en dat was waar dit moet je ooit gezien hebben wat een appart iets is dit al die serre's die aan elkaar zijn gebouwd .

Nog even een tip ze zochten er echt waar nog een tuinman !!
Koninklijke Serres van Laken
Koninklijke Serres van Laken
© OPT / J.P. Remy
Dit gebied, dat in eerste instantie door Willem I bedoeld was als een uitgestrekte oranjerie, kreeg onder Leopold II zijn huidige uiterlijk, doordat een wintertuin met koepelvorm werd toegevoegd, verbonden met een dertigtal paviljoens, doordat er een botanische ruimte werd aangelegd door tuinarchitect John Wills en door het ontwerp van rotsachtige decors... De zeven serres, gebouwd door architect Balat, in samenwerking met zijn leerling Victor Horta zijn gedurende ongeveer twee weken toegankelijk. Deze spectaculaire wintertuin uit de voorbije eeuwen, een juweeltje van de Art Nouveau en gerekend tot de grootste serres ter wereld, is zowel om zijn architecturale kwaliteiten als om zijn verbazingwekkende tropische en subtropische planten, een bezoek meer dan waard.


3 opmerkingen:

  1. Hoi Wendelien,

    WAW......jij bent er al geweest getuigen deze prachtige foto's....
    het staat bij mij al jaren op het verlanglijstje maar het is er steeds niet van gekomen.

    Ja, ik geloof graag dat je tussen al dit fraais wat bloemen en planten betreft en de schoonheid aan serre architectuur aan het fotograferen kan blijven.

    Bedankt voor het delen, zó was ik er toch al even:-)

    Lieve groeten,
    Ger

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Wendelien
    Mooi daar lijk me wel interessant om er eens rond te struinen ik heb het wel eens op de TV gezien erg mooi daar en prachtige bloemen en planten
    mooie serie heb je gemaakt
    Groetjes Janny

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hallo Wendelien, wat een prachtige fotoserie heb je gemaakt. Leuk dat je bij mij ook langs bent geweest ga mijzelf gauw toevoegen als volger van je blog.
    groetjes marijke

    BeantwoordenVerwijderen